Compositie Logo

Muziekwaterbed

Voor wie?

Mensen die ondersteuning zoeken bij hun (chronische) klachten. Deze kunnen zowel een lichamelijke als geestelijke oorsprong hebben. Mensen die begeleiding zoeken in het (leren) ontspannen. Uit ervaring is gebleken dat de inzet voor het therapeutisch muziekwaterbed heel breed is. Ik nodig mensen dan ook graag uit om het de eerste keer kosteloos te komen ervaren. In deze kennismaking bepalen we dan of het zinvol is om te beginnen met een behandeltraject.

Frequentie en muziek

Binnen een behandeling op het muziekwaterbed maken we gebruik van de combinatie van frequenties in muziek. Muziek bestaat uit trillingen van verschillende frequenties. Ieder lichaam heeft een eigen basis frequentie die verstoord kan raken.

De behandeling

Na een kort gesprek, ga je liggen op het muziekwaterbed. Hierin liggen geluidsboxen, die verbonden zijn met de muziekinstallatie. De muziek wordt gebruikt om de frequenties, die je ervaart als trillingen, door te geven aan je lichaam. Je ligt dan als het ware in de muziek. Hiernaast doet muziek ook iets met je gevoel. Het maakt ontvankelijk en raakt je van binnen. De intensiteit wordt vergroot doordat je de frequenties in je lichaam voelt. Het stelt je in staat nieuwe positieve ervaringen op te doen. Een sessie duurt 45 minuten. De behandeling wordt gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Haptotherapie